Nurinpäin Kollektiivi on vapaa ryhmä, joka koostuu salonseutulaisista eri taiteenalojen ammattilaisista. Työryhmä toteuttaa erilaisia taidehankkeita ja sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on laajentaa ja kehittää leikki-ikäisille suunnattua teatteritarjontaa sekä sukupolvien välistä kohtaamista.

 

Työryhmä on kokenut erittäin antoisaksi työskentelymenetelmäksi sen, että konseptia ja tarinaa aletaan työstää erilaisten elementtien, kuten esineiden, heijastusten ja musiikin avulla. Näin esitykseen syntyy ihan omanlaisensa maailma. Käsikirjoitus syntyy kerättyjen tarinoiden ja näiden kokeilujen myötä.

 

 

About

Ohjaaja Sarika Lipasti on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja ammatillinen opettaja. Hän toimii tällä hetkellä sekä Salon Kansalaisopiston teatteritaiteen tuntiopettajana ja suunnittelijana että free lance -ohjaajana. Lipasti on viime vuosina toteuttanut useita taidekasvatusprojekteja Salossa.

Tammisaarelainen nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) Turun taideakatemian nukketeatterilinjalta. Hän toimii monipuolisena nukketeatterin ammattilaisena Salon seudulla ja Raaseporissa nukenrakentajana, ohjaten, esiintyen, puvustaen ja lavastaen lapsille ja nuorille.

Tanssija ja tanssinopettaja Sirje Laukkanen-Garza on valmistunut Escuela Superior de Musica y Danza De Monterrey (Meksiko) - taidekorkeakoulusta ammattitanssijaksi. Sirje on toiminut tanssinopettajana opettaen balettia, jazzia ja nykytanssia. Hän on tehnyt myös koreografioita eri näytelmiin, jotka on toteutettu yhteistyössä Salon Teatterin ja Salon Kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen kanssa.

Somerolainen kuvataiteilija/kuvittaja Keanne van de Kreeke, Keanne•illustration (NL) on valmistunut Antwerpenin yliopistosta audiovisuaalisen taiteen ja grafiikan linjalta. Hän on monipuolinen taiteilija, joka kokee lasten kanssa tehdyn työn suureksi inspiraationlähteeksi. Kreeke on työskennellyt lasten taidepajoissa sekä lukuisissa yhteisötaidehankkeissa. Viime vuosina hän on työskennellyt Rauhankallion vanhainkodissa ja Tervaskannon vanhainkodissa työpajasarjan muodossa sekä toteuttanut työryhmässä Kukonkallion vanhainkodissa taideteoksia ja sisustuselementtejä.

Särkisalolainen kuvataiteilija Andréa Vannucchi (BR) on valmistunut Turun taideakatemiasta (AMK). Hän on työskennellyt lasten taidepajoissa, yhteisötaidehankkeissa sekä kummitaiteilijana Salon vanhainkodeissa, kouluissa ja päiväkodeille suunnatussa Polku-hankkeessa. Andréa on toteuttanut julkisia teoksia seniorikodeille sekä multimediasarjan elokuvaohjaaja Tarja Lapilan kanssa, aiheena arjen kulttuuri ikääntyvien elämässä.

Kemiönsaarelainen säveltäjä ja muusikko Laura Naukkarinen, Lau Nau tekee musiikkia elokuviin, teatteriin, tanssiteoksiin sekä omien yhtyeidensä esitettäväksi. Hänen musiikissaan vahvat tunnelmat, kekseliäisyys ja leikkisyys ovat avainasemassa ja hän on pitänyt lapsille ja nuorille kokeellisia äänityöpajoja niin Salon seudulla kuin ulkomaillakin. Mm. Jussi-, Teosto- ja Emma-palkintoehdokkaana ollut muusikko esiintyy ympäri maailmaa.