Nurinpäin Kollektiivi on vapaa ryhmä, joka koostuu salonseutulaisista eri taiteenalojen ammattilaisista. Työryhmä toteuttaa erilaisia taidehankkeita ja sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on laajentaa ja kehittää monitaiteellista esitystoimintaa sekä sukupolvien ja kulttuurien välistä kohtaamista.

 

Työryhmä on kokenut erittäin antoisaksi työskentelymenetelmäksi sen, että konseptia ja tarinaa aletaan työstää erilaisten elementtien, kuten esineiden, heijastusten ja musiikin avulla. Näin esitykseen syntyy ihan omanlaisensa maailma. Käsikirjoitus syntyy kerättyjen tarinoiden ja näiden kokeilujen myötä.

 

 

About

Ohjaaja Sarika Lipasti on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK ja teatteritaiteen opettaja. Lipasti toimii sekä Salon Kansalaisopiston teatterikoulun tuntiopettajana ja suunnittelijana että vapaana taiteilijana ja kehittäjänä. Lipasti on viime vuosina toteuttanut useita taidekasvatusprojekteja Salossa.

Nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) Turun taideakatemian nukketeatterilinjalta. Hän toimii monipuolisena nukketeatterin ammattilaisena Salon seudulla ja Raaseporissa nukenrakentajana, ohjaten, esiintyen, puvustaen ja lavastaen lapsille ja nuorille.

Tanssija ja tanssinopettaja Sirje Laukkanen-Garza on valmistunut Escuela Superior de Musica y Danza De Monterrey (Meksiko) - taidekorkeakoulusta ammattitanssijaksi. Sirje on toiminut tanssinopettajana opettaen balettia, jazzia ja nykytanssia. Hän on tehnyt myös koreografioita eri näytelmiin, jotka on toteutettu yhteistyössä Salon Teatterin ja Salon Kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen kanssa.

Kuvataiteilija/kuvittaja Keanne van de Kreeke, Keanne•illustration (NL) on valmistunut Antwerpenin Taideakatemiasta audiovisuaalisen taiteen ja grafiikan linjalta. Hän on monipuolinen taiteilija ja kuvittaja,ja kokee eri ikäryhmien kanssa tehdyn työn suureksi inspiraationlähteeksi.Hän on työskennellyt lukuisissa yhteisötaidehankkeissaja. Kuvittajana Keanne on kuvittanut muun muassa kuvakirjoihin, lehtiin, kortteihin. Hän kuvitti myös Salon kaupunkien kirjastobussin, joka sijoittui ensimaiseksi Suomen Kirjastoautoryhmän Kirjastoautopäivällä vuonna 2018.

Kuvataiteilija/valokuvaaja Andréa Vannucchi (BR) on valmistunut Turun Taideakatemiasta (AMK). Hän on toteuttanut multimediateoksia ja julkisia teoksia. Hän toimii pääasiassa valokuvan parissa (still ja video), mutta käyttää myös eri materiaaleja mm. tekstiili ja puu taideteosten luomisessa. Andréa on työskennellyt laajasti yhteisötaidehankkeissa ja opetuksessa. Ihmisten tarinat ovat hänelle suuri inspiraatiolähde.

Säveltäjä ja muusikko Laura Naukkarinen, Lau Nau tekee musiikkia elokuviin, teatteriin, tanssiteoksiin sekä omien yhtyeidensä esitettäväksi. Hänen musiikissaan vahvat tunnelmat, kekseliäisyys ja leikkisyys ovat avainasemassa ja hän on pitänyt lapsille ja nuorille kokeellisia äänityöpajoja niin Salon seudulla kuin ulkomaillakin. Mm. Jussi-, Teosto- ja Emma-palkintoehdokkaana ollut muusikko esiintyy ympäri maailmaa.